JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. LTE förbi Wimax
Det var faktiskt inte förrän i våras som världsmarknaden för LTE-utrustning växte förbi den för Wimax. Alcatel-Lucent leder LTE-marknaden en hårsmån före Ericsson, enligt en analys från Infonetics Research.
Under andra kvartalet i år såldes utrustning för LTE-infrastruktur för 600 miljoner dollar, att jämföra med Wimaxutrustning för 500 miljoner dollar. Alcatel-Lucent och Ericsson tävlar om marknadsledarskapet och just under detta kvartal vann den förstnämnda med ytterst liten marginal, konstaterar Infonetics Research.

Rapporten kan jämföras med budskapet från ett annat analyshus, In-Stat, som tror att Ericsson kommer att ta ledningen inom LTE med Alcatel och Huawei i kamp om andraplatsen (länk).

LTE står dock än så länge för en mycket liten andel av världsmarknaden för mobil infrastruktur.

– Det är LTE och 4G som får rubrikerna, men det är GSM som är verkligheten, med massiv kapacitetsutbyggnad i Indien och Kina. Därtill fortsätter modernisering av 2G- och 3G-nät att vara en stark marknad året ut, kommenterar mobilanalytikern Stéphane Teral i ett pressmeddelande från Infonetics Research.

Totalt ökade marknaden för mobil infrastruktur med 25 procent jämfört med andra kvartalet i fjol. Mellan 2011 och 2015 väntas denna marknad uppgå till totalt 250 miljarder dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)