JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk expertis renar tyska bilar

Svensk expertis renar tyska bilar

Konsultföretaget Semcon har under flera år arbetet med en rad tekniska lösningar som syftar till att minska bränsleförbrukningen och CO2-utsläppet hos bilar. Nu får företaget en order värd cirka 80 miljoner kronor från en tysk biltillverkare. Syftet med projektet är att optimera motorn hos olika bilmodeller.
På senare år har Semcon byggt upp stor kompetens inom området motor och transmission. Under den senaste lågkonjunkturen fick företaget exempelvis chans att delta i ett utvecklingsprojekt tillsammans med en tysk fordonstillverkare som syftar till att skapa en konceptbil med extremt låg bränsleförbrukning. Då handlade det om en förstudie som behandlade en rad tekniska lösningar med mycket tuffa kravspecifikation avseende bränsleförbrukning och CO2-utsläpp.

Nu är det dags att skörda ytterligare frukt ur den kompetensen. Det svenska företaget har fått en order från en tysk biltillverkare som innebär optimering av motorn till olika bilmodeller. Projektet, värt cirka 80 miljoner kronor, kommer till största delen att utföras av Semcons svenska organisation och samarbetspartners här i landet.

– Framtida krav på CO2-reducering gör att det är ett stort fokus hos alla biltillverkare på utvecklingen inom detta område. Denna order gör att vi stärker vår position på ett av våra fokusområden, säger Stefan Ohlsson, affärsområdeschef för Semcon Automotive R&D i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)