JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Idag är det premiärvisning av tre nya fordonslabb på Linköpings universitet. I de nya  labben ska forskarna studera framdrivning, informatik samt energilagring och energiomvandling.
Sedan tidigare har Linköpings universitet haft ett motorlabb, men nu är det alltså dags att utvidga fordonsforskningen med ytterligare tre labb – laboratoriet för fordonsframdrivning, laboratoriet för fordonsinformatik och laboratoriet för energilagring och energiomvandling.

Här ska forskarna bland annat studera hur stor del av energiförbrukningen enskilda komponenter i bilen står för, i vilket läge det är mest effektivt att växla från förbränningsmotor till eldrift i en hybridbil eller hur olika körstilar påverkar bränsleförbrukningen. Här ska också utvecklas olika typer av automatiska antikrocksystem med hjälp av exempelvis bildigenkänning och sensorer.

– Laboratorierna ger oss helt nya möjligheter att bidra till utvecklingen av allt säkrare och allt mer bränslesnåla fordon, säger Lars Nielsen, professor i fordonssystem på Linköpings universitet.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)