JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Idag är det premiärvisning av tre nya fordonslabb på Linköpings universitet. I de nya  labben ska forskarna studera framdrivning, informatik samt energilagring och energiomvandling.
Sedan tidigare har Linköpings universitet haft ett motorlabb, men nu är det alltså dags att utvidga fordonsforskningen med ytterligare tre labb – laboratoriet för fordonsframdrivning, laboratoriet för fordonsinformatik och laboratoriet för energilagring och energiomvandling.

Här ska forskarna bland annat studera hur stor del av energiförbrukningen enskilda komponenter i bilen står för, i vilket läge det är mest effektivt att växla från förbränningsmotor till eldrift i en hybridbil eller hur olika körstilar påverkar bränsleförbrukningen. Här ska också utvecklas olika typer av automatiska antikrocksystem med hjälp av exempelvis bildigenkänning och sensorer.

– Laboratorierna ger oss helt nya möjligheter att bidra till utvecklingen av allt säkrare och allt mer bränslesnåla fordon, säger Lars Nielsen, professor i fordonssystem på Linköpings universitet.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus