JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Freescale öppnar skotskt fordonscentrum
Halvledarjätten Freescale har öppnat ett forsknings- och utvecklingscentrum för fordonselektronik i East Kilbride i Skottland. Cirka 200 ingenjörer ska jobba där.
Freescale har länge haft en halvledarfabrik i East Kilbride, och den verksamheten har nu utökats till att även omfatta forskning och utveckling. Från start finns 170 forskare och utvecklingsingenjörer anställda, en siffra som väntas öka inom kort.

I centret som ryms i ett 500 kvadratmeter stort nybygge ingår även en testavdelning, och verksamhet inom testutveckling, utvärdering, karaktärisering, tillförlitlighetsprovning och kvalificering. Målet är att nya produkter ska kunna hålla hög kvalitet och ändå introduceras på marknaden enligt uppgjort schema.

Utvecklingen ska fokusera på styrkretsar för fordonsändamål. Men även kretsar för nätverk och industrielektronik finns på agendan.

Freescale hör till storspelarna inom halvledare för fordon, med prestigemärken som BMW, Mercedes, Audi, General Motors, Ford och Honda på kundlistan. Bland produkter som produceras och bitvis utvecklats i East Kilbride finns en enchipslösning för grafiska instrumentpaneler, styrkretsar för avgasmätning och bränsleåtgång, plus en rad kretsar för krockkuddar och andra säkerhetstillämpningar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)