JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson får tungt kundberöm
Den amerikanska operatören Sprint gav häromdagen på en mässa Ericsson äran för att man lyckats hantera den kraftigt ökande volymen av mobil datatrafik.
Operatören Sprint erbjuder sina mobilkunder obegränsad datatrafik, vilket har gjort att kraven på kapaciteten i nätet har ökat radikalt. På mässan PCIA 2011 Wireless Infrastructure Show i Dallas gav företagets nätverksansvarige Bob Azzi sin leverantör Ericsson större delen av äran för att man lyckats hantera de ökande kraven. Ericsson tog över hanteringen av Sprints nät för drygt två år sedan, i en uppmärksammad affär värd 5 miljarder dollar. Det var Ericssons första större affär inom nätdrift i USA.

– På egen hand hade jag varit tvungen att hitta folk och dra igång en mängd kontrakt. Istället har jag nu haft Ericssons grupp för "managed services" som en extra arbetsstyrka, som låter oss dra fördel av inte bara de 2000 som är på vår lönelista utan ett team på 30 000 personer, sa Azzi enligt nyhetsbrevet Fierce Wireless.

Trafikökningen lär knappast avstanna. Igår, samtidigt som Apple presenterade sin Iphone 4S, blev det också klart att Sprint kommer att sälja denna telefon, jämte konkurrenterna Verizon Wireless och AT&T. Sprint har tidigare inte sålt Iphone, och att man nu blir Apples tredje operatör i USA stärker ställningen, enligt analytiker.

Sprint har ännu inte offentliggjort sin strategi för 4G, men väntas göra det senare denna vecka. Företaget använder den amerikanska standarden CDMA och dess 3G-version EV-DO. Och man har ingen brådska att uppgradera.

– Vi tror att 3G för data och röst kommer att räcka för oss under många år framöver, sa Azzi.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)