JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon gör tågkretsar med Bombardier

Halvledarbolaget Infineon och tågtillverkaren Bombardier ska tillsammans utveckla drivelektronik för framtida spårbundna fordon. I avtalet ingår fem års leveranser av halvledare, främst IGBT:er.
Tåg är stora förbrukare av kraftelektronik, och de två aktörerna ska tillsammans utveckla än mer energieffektiva och tillförlitliga krafthalvledare, bland annat för styrning av elektriska motorer i höghastighetståg. Det framgår av en pressrelease från de båda företagen.

I avtalet ingår att Infineon reserverar produktionskapacitet åt Bombardier, mot att tågtillverkaren bidrar till halvledarbolagets investeringskostnader. Ett leveransavtal som sträcker sig fem år framåt ingår också.

De båda har samarbetat under lång tid och avtalet ska ses som en förstärkning av detta samarbete, skriver bolagen i pressreleasen.

– Vår nya generation IGBT-moduler är konstruerade för att klara utmaningarna som ställs av avancerade tåg, spårvagnar och tunnelbanor. Tillsammans med experterna på Bombardier siktar vi på att ytterligare öka energieffektiviteten och tillförlitligheten i drivelektroniken, säger Arunjal Mittal på Infineon i ett pressmeddelande.

Marknaden för spårbunden trafik växer kraftigt, inte minst i stora städer i länder med stor befolkning som Kina och Indien. Kina väntas enbart i år investera omkring 800 miljarder kronor i ny tågtrafik, och de kommande fem åren bygga omkring 30 000 km spår, en investering värd 3000 miljarder kronor.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)