JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mydata ångar på
Micronic Mydata redovisar en omsättning och ett resultat för årets nio första månader som är något bättre än motsvarande period i fjol. Men dyker man ner i siffrorna visar det sig att Mydatadelen av företaget går mycket starkt – upp 39 procent jämfört med fjolåret.
Bryter man ner siffrorna för Mydatadelen ytterligare framgår att antalet sålda ytmonteringsmaskiner ökade med 62 procent och att försäljningen av service och reservdelar – den så kallade eftermarknaden – ökade med 8 procent. Även företagets jetdispenser MY500 ökade starkt, må vara att det inte finns exakta siffror i dagens niomånadersrapport.

Av rapporten framgår att företaget tror på en bra avslutning på året och att även 2012 blir ett gott år för Mydatadelen av företaget.

Dock finns en lite brasklapp om att inbromsningen på halvledarmarknaden kan spilla över på försäljningen av produktionsmaskiner.

Under tredje kvartalet har företaget levererat en andra laserritare för kapsling av CSP:er och BGA:er, ett så kallat LDI-system, till en asiatisk kund. Den kommersiella lanseringen är planerad att ske före årsskiftet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)