JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Productronica visade styrka

Productronica visade styrka

Med 38 500 besökare och 1 234 utställare hävdade Productronica sin plats som världens största mässa för elektronikproduktion. Det är också betydligt bättre än bottennappet från 2009 och inte långt ifrån siffrorna under början av 00-talet.
Redan innan mässan öppnade i tisdags förra veckan i München var det kö framför vändkorsen. En halvtimme senare var det bitvis trångt i gångarna.

Även om antalet besökare är nästa lika många som de varit under de senaste tio åren, bortsett från 2009 då det bara kom 28 000 personer (länk), är Productronica numera en lätt överblickbar mässa vilket till stor del hänger samman med att montrarna är betydligt mindre.

I fyra hallar fanns allt som hör till kretskortsproduktion, däribland screentryckare, moteringsmaskiner, lödugnar, inspektionsutrusting och förbrukningsmaterial. Allt som behövs för att förvandla komponenter och mönsterkort till färdiga elektronik.

I de tre andra hallarna fanns underleverantörer till mönsterkortsindustrin, kontaktdon, kablage, modultillverkning, renrumsutrustning och årets nykomling: batteritillverkning.

Även om många av besökarna troppade av runt halv fyra, var alla utställare Elektroniktidningen pratade med nöjda. Många hade den förra mässan, 2009, i färskt minne då det rådde lågkonjunktur. Positivt för de svenska utställarna och för svenska säljare som var på plats var att det fanns en hel del nedresta ”Ericssonmänniskor”, tekniker från företagets svenska fabriker.

Hur många av besökarna som var svenskar finns det i skrivande stund inga siffror på men det har historiskt legat mellan 400 och 500 personer.

Nästa Productronica äger rum den 12-15 november 2013.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)