JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Robotikbok från Västerås

Robotikbok från Västerås

Professor Lars Asplund på Mälardalens högskola släpper idag en bok om robotik. Den är avsedd för civilingenjörsprogram inom robotik men den fungerar även som referensbok för andra teknikutbildningar vid tekniska högskolor och universitet.
– Syftet med boken är att uppfylla ett behov på marknaden eftersom det inte finns någon annan bok som är lika omfattande. Jag vill även sprida kunskaperna om robotik såsom jag gjort med mina tidigare böcker om elektronik, säger Lars Asplund i ett pressmeddelande.

Boken behandlar om allt från hur man mekaniskt utformar en robot, till hur man får den att utföra avsedda uppgifter: sensorer och ställdon för uppfattnings- och reaktionsförmåga, elektronik för kommunikation och signalhantering, datateknik och programmering för styrning.

Boken tar upp den teori som behövs för att förstå hur en robot fungerar och vägleder i det praktiska arbetet med att bygga en robot. Innehållet är lämpligt för en grundkurs i robotik eller mekatronik på universitetsnivå eller som fördjupning för den intresserade gymnasieingenjören.

Lars Asplund är professor i datateknik på Mälardalens högskola, där han 2003 startade Sveriges första civilingenjörsprogram i robotik. Förutom att vara ansvarig för utbildningen i robotik, bedriver han forskning i robotikområden som lärande system och realtids- och säkerhetskritiska system.

Omslaget på boken pryds av Dasher, en humanoidrobot som hans studenter utvecklade år 2008 med målet att springa 100 meter på 9,5 sekunder.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)