JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ADI köper klockningsexpert
Amerikanska Analog Devices vässar sin kompetens inom klockning genom köpet av Multigig, ett litet San Jose-företag med en egenutvecklad klockningslösning som påstås ha upp till 100 gånger lägre fasbrus och jitter än alternativen. Sedan starten 2003 har Multigig dragit in över 37 miljoner dollar i riskkapital.
– Köpet av Multigig passar vår satsning inom snabb signalbehandling som handen i handsken och kommer att stärka vår portfölj av mycket avancerade diskreta och integrerade klockningslösningar, säger Peter Real, ansvarig för linjära och rf-produkter på ADI, i ett pressmeddelande.

Han påpekar att det exempelvis är kritiskt att kunna leverera avancerad klockning i framtida trådlösa och trådbundna kommunikationssystem.

Multigigs trumfkort är en så kallad roterande ståendevågoscillator, kallad Rotarywave, som beskrivs som en differentiell transmissionsledning som levererar en klocksignal vars frekvens är mycket stabil samt har lågt jitter och lågt fasbrus. Företaget hävdar att dess kretsar är industrins första att bryta jitterbarriären på 100 femtosekunder och att de har 10 till 100 gånger bättre jitter och fasbrus än alternativen, och ofta upp till 50 procent lägre effektförbrukning.

Rotarywave-tekniken är kompatibel med vanliga CMOS-processer.  

Köpesumman eller villkoren runt köpet avslöjas inte.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)