JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lund bygger ljud- och vibrationslabb med dansk hjälp
Ett skandinaviskt centrum för mätning av ljud och vibrationer är på väg att ta form vid Lunds Tekniska Högskola. Det hoppas åtminstone den danska test- och mätsystemtillverkaren Brüel & Kjær, som lånat ut produkter till det nya labbet.
Förhoppningen är att det nya labbet ska användas i nya tvärvetenskapliga och gärna industrinära forskningsprojekt. Ett intressant tillämpningsområde är vindkraft där det är nödvändigt att  kunna läsa av och tolka de vibrationer som anläggningen avger för att exempelvis kunna upptäcka och laga skador i tid.

– Anledningen till att vi valde just LTH beror på att här finns bred kompetens inom energiområdet, från vindenergi till olika slag av energieffektiviseringsprocesser. Tillsammans hoppas vi kunna utveckla ett skandinaviskt centrum inom området, säger Lars Agerlin, vd och forsknings- och utvecklingsansvarig på Brüel & Kjær i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)