JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Crosscontrol säljs till USA
Amerikanska Actuant har köpt svenska Crosscontrol, som gör styrsystem för industriella fordon. Köpeskillingen uppgår till cirka 40 miljoner dollar, runt 300 miljoner kronor.
- Med Actuant får vi en finansiell styrka och goda förutsättningar att utveckla Crosscontrol till en global leverantör av avancerade lösningar för fordonsstyrning. Vi kommer nu att kunna accelerera vår tillväxt i Europa och USA och vi får också mer kraft i tillväxtmarknader som till exempel Kina, säger Corsscontrols vd Peter Lageson i ett pressmeddelande.

Crosscontrol utvecklar och tillverkar styrsystemlösningar för industriella fordon i tillämpningar som containerhantering, entreprenadmaskiner, skogsmaskiner, gruvmaskiner och tåg. Företaget levererar sina produkter och tjänster till OEM-kunder som John Deere, Atlas Copco, Cargotec och Bombardier Transportation.

Produktportföljen består av miljötåliga och avancerade displaydatorer, controllers och I/O-enheter. Lösningar för interaktion mellan människa-maskin, baserade på bolagets datorplattform CCpilot, står för största delen av omsättningen.

Actuant är ett diversifierat industriföretag som omsätter 1,6 miljarder dollar med verksamhet i mer än 30 länder och med huvudkvarter i Menomonee Falls, Wisconsin, USA.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)