JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kopplar upp hjärtat
Om läkaren kontinuerligt får data från din pacemaker kan du få bättre vård. Det är budskapet från Sorin och Orange som lanserat en tjänst där pacemakers kopplas upp via mobilnätet.
– Med fjärrövervakning kan jag effektivt utvärdera kliniska data och utrustningen medan patienterna är hemma - data som normalt samlas vid uppföljning under konsultationen. Dessutom ger Smartviewlösningen data baserad på Sorins avancerade utrustningsteknologi som möjliggör tidig upptäckt av kliniska händelser och förbättring av patientvården, säger läkaren Philippe Mabo vid Universitetssjukhuset i Rennes i Frankrike i ett pressmeddelande.

Pacemakertillverkaren Sorin Group och telekomoperatören Orange har slagit sig ihop om den nya tjänsten som döpts till Smartview som lanseras i flera länder i Europa.

Fjärrövervakning är tänkt att underlätta efterbehandling av patienter genom att överföra data elektroniskt från patienters implanterade hjärtutrustning till läkaren. Med dessa data kan sjukhusen identifiera potentiella hälsoproblem innan de blir livshotande och sätta in behandling i rätt tid vilket kan minska behovet av sjukhusvård och förbättra patientens livskvalitet.

Tjänsten lanseras initialt i Frankrike, Tyskland, Holland, Spanien, Italien och Storbritannien.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)