JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 26 januari 2020 VECKA 04
Programvara för konkurrenskraft är temat när ett stort antal forskningsprojekt med anknytning till inbyggda och programvaruintensiva system presenteras i Electrum under nästa vecka. Stiftelsen för strategisk forskning, SSF, och Vinnova står bakom arrangemanget.
Konferensen – som går av stapeln torsdagen den 27 september – vänder sig till beslutsfattare och forskningsansvariga inom näringslivet med intresse för tekniska system. Syftet är att ge en inblick i en svensk forskningsverksamhet som kan ha stor betydelse för svenskt näringsliv framöver.

Danica Kragic, professor på KTH inom datorseende och robotik, berättar om hur autonoma system ska byggas för att robotar ska kunna interagera fysiskt med omgivningen. Likaså kommer nya programmeringsmetoder, som kan ge effektivare signalbehandling inom mobiltelefoni, realtidsprogramvara för bilindustrin och smartare bildbehandlingsalgoritmer, att presenteras.

Totalt ska 26 aktuella forskningsprojekt med anknytning till inbyggda och programvaruintensiva system presenteras under dagen. Sexton av de presenterade projekten finansieras genom SSF, medan Vinnova-projekten antingen ingår i EU:s stora program Artemis för inbyggda system eller Eurekas ITEA 2, som är inriktat på forskning och utveckling av programintensiva system och tjänster.

Registrera dig här (länk).
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)