JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ramtron blir Cypress
Efter en långdragen köpekarusell köper Cypress minnestillverkaren Ramtron för 3,10 dollar per aktie. Det är 25 procent mer än vad Cypress bjöd i början av sommaren.
I början av juni lade Cypress Semiconductor ett fientligt bud på minnestillverkaren Ramtron (länk). Sedan dess har budet förlängts och höjts i omgångar, men förkastats.

Nu tycks företagen däremot ha kommit överens. Båda företagens styrelser har godkänt affären och Ramtrons styrelse rekommenderar därmed att alla företagets aktieägare överlåter sina aktier till Cypress. Cypress köper således Ramtron för 3,10 dollar per aktie, eller knappt 110 miljoner dollar. Då ingår inte skulder och optioner, däremot ingår aktier som tidigare förvärvats.

– Vi är glada över att ha nått en överenskommelse med Ramtron. Företaget och de anställda har byggt en imponerande värdefull teknikbas som försett marknaden med ett komplett utbud av innovativa, energieffektiva icke-flyktiga minneslösningar, säger TJ Rodgers, vd för Cypress, i ett pressmeddelande.

Nu ska Ramtrons ferroelektriska minnesteknik (FRAM) kombineras med Cypress icke-flyktiga SRAM-teknik (nvSRAM). Målet för Cypress är att skapa en helt ny verksamhet inom icke-flyktiga minnen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)