JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ytterligare stöd för nykter bilism
Delsboföretaget Senseair får 3,8 miljoner kronor av Vinnova för att utveckla en kalibreringsprocess för nästa generation av alkolås baserad på ir-teknik. Därmed kan företaget ta nästa steg i utvecklingen av produktionsprocessen av alkoholsensorer.
– Målet är att bli huvudleverantör av alkoholsensorer i stora volymer till fordonsindustrin, för att rädda liv i trafiken. Ett annat mål är att ha kvar produktion och FoU i Delsbo, vilket bidrar med tillväxt för Sverige och bygden, säger projektledare Ingrid Bryntse på Senseair i ett pressmeddelande.

Senseair har samarbetat med Autoliv och Hök Instrument i sex år för att utveckla nästa generation alkolås. Nu får de tre företagen, samt SP, stöd från Vinnova inom programmet Hållbar produktionsteknik. Inom projektet, som är värt totalt 15,4 miljoner kronor, ska företagen utveckla kalibrering för alkolås.

För Senseairs del innebär stödet att företaget kan bygga upp en forskningspark där men ska utveckla en miljövänlig och effektiv produktionsprocess för själva alkoholkalibreringen. Tanken är att konceptet i framtiden ska kunna kopieras till produktionsenheter som kan tillverka höga volymer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)