JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stabilt av Partnertech
Kontraktstillverkaren Partnertech tappade visserligen lite i omsättning under årets tredje kvartal men lyckas ändå redovisa ett rörelseresultat på 10 miljoner kronor, samma summa som motsvarande kvartal i fjol. Även på sista raden blev det vinst.
Partnertech omsatte 517 miljoner kronor under tredje kvartalet vilket är 4 procent lägre än motsvarande kvartal i fjol då omsättningen landade på 536 miljoner kronor. Trots det ligger rörelseresultatet kvar på 10 miljoner kronor. På sista raden, efter skatt vändes fjolårets förlust på en miljon kronor till en vinst på en miljon.

Ser man istället till årets första nio månader har omsättningen lyft marginellt till 1 692 från 1 684 miljoner kronor. Resultatet efter skatt har förbättrats rejält, från en förlust i fjol på 5 miljoner kronor till en vinst på 14 miljoner kronor.

Företagets vd och koncernchef Leif Thorwaldsson är försiktigt optimistisk i sin kommentar: ”Vi har lyckats kompensera den trend av neddragningar och framflyttningar i volymer vi såg i andra kvartalet med volymer från de nya avtal vi tecknat tidigare i år. Leveranserna från dessa avtal har kommit igång enligt plan och ligger nu på en stabil nivå. Vi har även tecknat nya samarbetsavtal som i vissa fall täcker både produktutveckling och tillverkning. Det senaste avtalet omfattar avancerade medicintekniska produkter där vi kan dra nytta av vår starka utvecklings- och tillverkningskompetens inom området. Aktiviteten i våra enheter i Kina och USA är hög och vi får fortsatt in ett stort antal offertförfrågningar. Vårt fortlöpande interna förbättringsarbete har i kvartalet resulterat i en fortsatt minskad kapitalbindning och vi har därmed förbättrat vår finansiella ställning. Detta ger ett ökat förtroende som långsiktigt stabil samarbetspartner till våra kunder med verksamhet i Europa, Asien och USA. Trots att den europeiska finanskrisen inte visar tecken på att avta inom den närmaste framtiden ser vi att tillverkande företag i allt större grad utvärderar outsourcing som ett alternativ vilket utgör en möjlighet för oss som kontraktstillverkare. Jag bedömer att denna trend tillsammans med vår industriella struktur och globala närvaro ger oss goda förutsättningar att parera konjunkturella svängningar.”
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)