JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kinesisk uppstickare på instrument

Electronica 2012 Rigol är en ny och än så länge tämligen okänd kinesisk spelare på test- och mätmarknaden. Lågt pris, hög kvalitet, brett produktutbud och ett nystartat kontor i München ska få fart på försäljningen i Europa.

 

– Rigol öppnade ett kontor i USA för tre år sedan och såg att försäljningen växte snabbt. Nu vill vi göra samma sak här, säger Wolfgang Bertels som är chef för det europeiska kontoret som drog igång i oktober 2011.

Produktutbudet består av oscilloskop, logikanalys, vågformsgeneratorer och spektrumanalysatorer men snart också bänkmultimetrar och labbaggregat. Det handlar om allt från riktigt enkla instrument till lite mer avancerade. Oscilloskopen till exempel, finns med en bandbredd från 50 MHz upp till 1 GHz.
rigol
– De enklaste kostar under 300 euro.

Priset är ett vapen men Wolfgang Bertels framhåller också att företagets instrument kommer laddade med bland annat mer matematiska funktioner och större minne än konkurrenterna.

Rigol grundades så sent som 1998 och har cirka 400 anställda. Företaget ger inga siffror för försäljningen.

– Jag kan säga att 50 procent kommer från länder utanför Kina, och Europa var den marknad som växte snabbast i fjol.

Försäljningen i Europa och USA sker genom distributörer. I Sverige går produkterna att köpa från Instrumentcenter, men också via teknikkedjan Conrad.

Det tyska kontoret stöttar med teknisk support liksom med service och kalibrering.

Rigol utvecklar och säljer inte enbart under det egna namnet utan utvecklar också instrument på uppdrag av större test- och mätföretag.

– Det har medfört att vi lärt oss mycket om hur man bygger kvalitetsinstrument och vad den Europeiska marknaden förväntar sig av kvalitet, kalibrering och service.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)