JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny förening vill informera om batterier
Batteriinformationsföreningen ska fungera som ett samlingsorgan för alla med producentansvar för batterier. Tanken är att föreningen ska ta nationella informationsinitiativ och hjälpa producenterna med informationsansvaret.
– Det är viktigt att det blir tydligt för konsumenterna var, hur och varför de ska återvinna sina batterier. Vi har ett ansvar och genom att arbeta tillsammans kan vi nå större effekt, säger Batteriinformationsföreningens ordförande Magnus Frantzell i ett pressmeddelande.

Den som importerar, tillverkar och/eller sätter batterier på den svenska marknaden omfattas av ett informationskrav enligt batteriförordningen från 2009. Initiativet till Batteriinformationsföreningen togs av de tre producentansvarsbolagen El-Kretsen, Blybatteriretur och EÅF (Elektronikåtervinning i Sverige).

Föreningen består av elva medlemmar. De representerar insamlingssystem och branschföreningar som företräder alla företag med producentansvar för batterier.

I Sverige finns cirka 10 000 insamlingsplatser där vi lämnade cirka 3 200 ton batterier i fjol. Ungefär en fjärdedel av de insamlade batterierna är uppladdningsbara och innehåller värdefulla metaller som kan återvinnas.

Medlemmarna är i Batterinformationsföreningen är Batteriföreningen, Bil Sweden, BlyBatteriRetur, Elektriska Hushållsapparatleverantörerna, ElektronikBranschen, El-Kretsen, Elektronikåtervinningsföreningen, IT & Telekomföretagen, Leksaksbranschen, Leverantörföreningen för elektriska handverktyg, MobilTeleBranschen, Svensk Dagligvaruhandel och Svensk Handel.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)