JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pelagicore och Cinemo visar upp sig på CES

Pelagicore och Cinemo visar upp sig på CES

Göteborgsföretaget Pelagicore, känt för sin Linuxbaserade  multimediaplattform för bilindustrin, visar upp sig på CES-mässan i Las Vegas tillsammans med det tyska elektronikföretaget Cinemo från  Karlsruhe.
Pelagicore och Cinemo är båda med i open source-alliansen Genivi och har inlett ett strategiskt samarbete inom så kallat in-vehicle infotainment IVI, det vill säga underhållningssystem i bilar.

Pelargicores har integrerat Cinemos mediaspelare Unified Media  Player med sin egen Infotainment plattform. Resultatet visas upp på CES-mässan i Las Vegas denna vecka. Hårdvaran som man demonstrerar systemet på är Freeescales  Armprocesor i.MX6.

Det här samarbetet gör det möjligt för utvecklare att med 2D/3D-verktyg designa nya multimediaupplevelser med  avancerade effekter, säger Pelagicores vd Alwin Bakennes i ett pressmeddelande.

Pelagicore grundades så sent som 2009 men har på kort tid etablerat sig som en viktig spelare inom öppna system för fordonsindustrin.

Bolaget deltar i ett konsortium för ändamålet kallat Genivi grundat av BMW, och är också medlem i Linuxstiftelsen med uppdraget att trimma Linux som plattform för området (länk).

Den första produkten blev klar våren 2011 och i september samma år gick det statliga riskkapitalbolaget Fouriertransform in med 20 miljoner kronor i nytt riskkapital (länk).

Med pengar Fouriertransform har Pelagicore fortsatt på den inslagna vägen, det vill säga expandera än mer mot fordonsindustrin och utöka utvecklingen av underhållningsplattformar för fordon baserade på öppenkod.

I somras startade Pelagicore ett utvecklingsbolag i München i Tyskland med veteraner  från norska Trolltech, känt för plattformen Qt, som är populär för inbyggda system med grafiska användargränssnitt.

Samtidigt inleddes samarbetet med  Cinemo GmbH i Karlsruhe.

Pelagicores vd Alwin Bakkenes mejlar till  Elektroniktidningen och berättar att Pelagicore varit på CES ända sedan företag startade.

- 2010 ställde vi ut med det första intel baserade Genivi referenssystem som vi utvecklade, säger Alwin Bakkenes.

Han flaggar också för en kommande nyhet.

- Vi kommer inom några veckor att släppa en bra nyhet kring Autostar i samarbete med ett stort tyskt bolag.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)