JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Miljardkontrakt för Ericsson

Ericsson har fått ett åttaårigt outsoursingkontrakt med den indiska tele- och internetoperatören Reliance. Avtalet är värt 6,5 miljarder svenska kronor.
Reliance Communications har både fasta och trådlösa nät i 24 000 städer och 600 000 byar i norra och västra Indien, inkluderat megastäderna Delhi och Mumbai.

Ericsson får ansvaret för både det trådbundna och det trådlösa nätet. Enligt Ericsson är detta ett av de få outsoursingkontrakt i världen där trådlöst och trådbundet hanteras under ett och samma kontrakt.

Ericsson kommer bland annat att sköta den dagliga driften av Reliances 2G-, CDMA- och 3G-nät och stå för allt underhåll och övergripande planering.

Totalt handlar det om 100 000 kilometer fibernät och mobil infrastruktur i 11 indiska teleområden. Ericsson tar över  5 000 av Reliance anställda.

Ericssons växande konsult- och outsourcingverksamheter tog förra året ännu ett kliv framåt med tvåsiffriga ökningstal. Affären med Reliance kommer att ge nya avtryck i Ericssons koncernbokslut.

Affärsområdena Global Services och Support Solutions är nu tillsammans lika stora som Network och står för hälften av Ericssons försäljning.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)