JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson och SAP går samman om IoT
Telekomjätten Ericsson och affärssystemgiganten SAP bygger en ny, molnbaserad  infrastruktur för kommunikation maskin-till-maskin M2M, eller Internet of Things IoT som det också kallas.
Nyheten släpptes på Mobile World Congress i Barcelona.

Ericsson och SAP har tagit fram en ny tjänst som kopplar upp sensorer av olika slag direkt mot företagets affärssystem över internet.

Det kan gälla rapporter om maskinunderhåll och service som automatiskt registreras av sensorer, lagersituationen, företagets transportsystem och anda logistiska rapporter.

Den nya tjänsten ska säljas in till internet- och teleoperatörer som i sin tur ska erbjuda sina kunder en nyckelfärdig M2M-lösning. Både Telenor och Tre har visat intresse, enligt ett pressmeddelande från Ericsson.

Enligt Ericsson har det funnits en tröghet hos industri- och tjänsteföretag att ta till sig M2M-teknik eftersom det varit krångligt att införa. Med hjälp av teleoperatörerna hoppas nu Ericsson och SAP att deras nya "infrastruktur" ska bidra till att få bort de psykologiska barriärerna mot att koppa samman maskiner med maskiner.

Operatörerna använder sig av Ericsson Device Connection Platform och Service Enablement Platform som knutits ihop med SAP:s Hana-plattform.

Ericsson skriver i pressmeddelandet att man nu har fem stora operatörer som kunder på sina nya M2M-plattformar - 3UK, Megafon, Swisscom, Telia Sonera och XL Axiata.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)