JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enics säger upp 48 i Västerås
Kontraktstillverkaren Enics säger upp 48 av de 250 anställda vid fabriken i Västerås. Orsaken är att produktionen flyttat till lågkostnadsländer.
Det var i april 2011 som företaget annonserade en omstrukturering där fabrikerna i Västerås, finska Lohja och estniska Elva lades ihop till en affärsenhet. Västerås och Lohja döptes om till kundcenter medan Elva skulle står för produktion av lite större volymer (länk).

De två kundcentren ska hantera alla kundkontakter från prototyputveckling, sourcing, förserier, mindre volymer till service och eftermarknad. För lite större volymer finns fabriker i Estland eller i Kina.

I augusti 2011 varslades cirka 100 av de då 330 anställda om uppsägning (länk). Och nu varslas ytterligare 48 av de idag 250 anställda.

För lite drygt ett år sedan hoppade Enics Västeråsfabrik på det så kallade Produktionslyftet, ett statligt finansierat projekt för att stärka tillverkande svensk industri (länk).

– Vi ser en lovande framtid i våra kärnaffärer kring Industrialisering, introduktion av nya produkter, eftermarknadstjänster och produktion i låg till medium volym, säger Leif Johansson som är chef för Västeråsfabriken i dagens pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)