JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kraftig tillväxt för Huawei i Norden

Kraftig tillväxt för Huawei i Norden

Det kinesiska telekombolaget växte 2012 med 20 procent i Norden, det är dubbelt så mycket som globalt. Där stannade tillväxttakten på 10 procent.
Huawei redovisar oreviderade försäljningsintäkter på 220,19 miljarder yaun och en vinst på 15, 38 miljarder yuan (ungefär lika mycket i svenska kronor) för fjolåret. För de kommande fem åren spås en tillväxttakt på 10 procent per år.

I Norden gick det än bättre. Här växte företaget till 325 miljoner dollar under fjolåret vilket motsvarar lite drygt två miljarder kronor. Bland annat fick företaget ett omfattande avtal med 3GIS för modernisering och drift av det rikstäckande 3G nätet.

– De senaste åren har vi haft en stadig tillväxt inom mobil infrastruktur, under 2013 är vår målsättning att stärka vår position inom tjänster och fasta nät. Samtidigt fokuserar vi på att stärka vårt varumärke som ett led i vår satsning på att erbjuda högkvalitativa smartphones till konsumenter, säger företagets Nordiska vd Gordon Luo i ett pressmeddelande.

Under fjolåret öppnade Huawei ett forsknings- och utvecklingscenter i Helsingfors med fokus på mjukvaruutveckling för smartmobiler. Det nya centret kompletterar de tre befintliga i Sverige där Kista är en av två europeiska F&U-hubbar med fokus på design av mobil infrastruktur, algoritmer och strategisk teknikutveckling.

Verksamheten i Göteborg har ett globalt ansvar för mikrobasstationer och systemdesign av nästa generations makrobasstationer. Verksamheten i Lund har fokus på teknikutveckling av modem för mobila bredbandsprodukter och smartmobiler.

Huaweis nordiska forskningsorganisation omfattar närmare 350 personer. Totalt har företaget cirka 800 anställda på 11 kontor runt om i Norden.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)