JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB:s nya snåla strömbrytare

ABB:s nya snåla strömbrytare

ABB lanserar i dag en helt ny lågspänningsbrytare som automatiskt stänger av elen till utrustning som inte har avgörande betydelse för stunden och sedan slår på igen automatiskt när den behövs.
– En enskild fastighet kan minska sin elförbrukning med 15 procent vid perioder av hög energiförbrukning genom att använda Emax 2 i stället för traditionella brytare, skriver ABB i ett pressmeddelande på tisdagen.

Emax2 är avsedd för applikationer som kräver säker tillförsel och styrning av stora mängder lågspänd el, till exempel i industri- och kontorsbyggnader, datacentraler och ombord på fartyg.

Brytaren innehåller ett reläskydd med en integrerad kontrollenhet som mäter och registrerar energianvändningen och styr så att så lite el som möjligt tas ut vid tidpunkter av hög belastning.

Enligt ABB bidrar detta också till att förhindra strömavbrott, eftersom strömavbrott orsakas av högre uttag än vad eltillgången medger.

Brytaren har en inbyggd kontrollenhet och programvara som med hjälp av algoritmer bestämmer vilken el som kan brytas vid varje tidpunkt.

Brytaren har också en kommunikationsfunktion som gör att den kan dela viktiga data om elförbrukning och systemtillförlitlighet direkt med smarta elnätsprotokoll och andra protokoll.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)