JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny innovationsagenda öppnas i dag
Vinnova och Energimyndigheten öppnar i dag för ansökningar till utveckling av strategiska forsknings- och innovationsagendor. Beviljade ansökningar kan få stöd med upp till 400 000 kronor.
Strategiska innovationsområdet SIO är ett initiativ av regeringen och finns med med Forsknings- och innovationspropositionen 2012 och i Forskning och innovation för ett långsiktigt hållbart energisystem.

Ansvaret för detta har lagts på Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

"Syftet med strategiska innovationsområden är att genom nationell och internationell samverkan, kraftsamling och förnyelse skapa förutsättningar för internationell konkurrenskraft och för hållbara lösningar på globala samhällsutmaningar", skriver Vinnova på sin sajt.

När näringslivet, offentlig sektor och akademin samverkar för gemensamma prioriteringar av investeringar i forskning, utveckling och innovation så förstärker de varandra.

"Detta skapar en stark bas för ett konkurrenskraftigt näringsliv, en effektiv offentlig sektor och en konkurrenskraftig akademi med hög attraktionskraft", säger Vinnova..

Sista ansökningsdag är den 3 juni. Ansökningar kan bara göra elektroniskt via ansökningstjänsten på Vinnovas Intressentportal.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)