JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uppdrag: Stärka "sakernas Internet"

Uppdrag: Stärka "sakernas Internet"

Christer Norström, vd för forskningsinstitutet Sics, har utsetts till adjungerad professor i datavetenskap vid skolan för datavetenskap och kommunikation på KTH. Uppdraget är att sy ihop KTH:s och Sics kompetenser inom området ”sakernas Internet".
"Sakernas internet", ”prylarnas Internet”, ”Internet of things” eller ”Internet of everything” - kärt barn har många namn men i ett tvärvetenskapligt perspektiv handlar det om att gifta samma en mängd områden från sensorer och sensorsystem, big data-analyser, visualisering och interaktion till användarupplevelse, beteendevetenskap och affärsmodeller.

– Det är hedrande att få denna position. Det ska bli otroligt spännande att kunna stärka samarbetet mellan KTH och Sics vad gäller "sakernas internet". Den kompetens som finns inom bägge organisationerna ger en fantastisk möjlighet att ta en ledande position både vetenskapligt och entreprenöriellt, säger Christer Norström i ett pressmeddelande.

Christer Norström är även professor i datavetenskap vid Mälardalens Högskola. Han har tidigare varit teknikansvarig på ABB Robotics.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)