JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Eribel tar höjd för expansion
Kontraktstillverkaren Eribel i Borås flyttar till från Fritsla 2,5 mil sydväst om Borås till själva Borås. Företaget har köpt en lokal på 3500 kvadratmeter stor lokal som passar för elektronikproduktion. I samband med flytten har företaget utökat maskinparken med en ny lödugn.
– Vi ser flera fördelar med flytten, utöver att vi får större och bättre lokaler. Dels kommer vi närmare Göteborg där flera av våra kunder finns och dels vet vi av erfarenhet att det är lättare att rekrytera kvalificerad personal i Borås. Här finns en hög teknisk kompetens, inte minst tack vare Ericssons närvaro, säger företagets vd Börje Nilsson i ett pressmeddelande.

Flytten inleds i början av november och några veckor senare räknar företaget med att all utrustning och all personal ska vara på plats.

– Det ska verkligen bli roligt, vi ser det lite som en nystart för hela verksamheten. I Fritsla har vi funnits sedan 1985 och de lokalerna fungerar inte för det företag som vi har utvecklats till idag. Vi är i en tillväxtfas och för att kunna tillgodose våra kunders behov behöver vi anpassa hela vår verksamhet efter framtidens förutsättningar.

Eribel ingår i börsnoterade Midwaykoncernen som även äger kontraktstillverkaren Onrox. Eribel omsatte152 miljoner kronor i fjol medan Onrox låg på 113 miljoner kronor. Bägge företagen gjorde mindre förluster.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)