JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Green Hills virtualisering i mobiltelefon

Green Hills MultivisorGreen Hills virtualisering i mobiltelefon

HP ska bygga datasäkra telefoner och pekplattor med hjälp av Green Hills hypervisor Integrity Multivisor. Green Hills är idag mer känt som leverantör av operativsystem och utvecklingsverktyg till säkerhetskritiska och verksamhetskritiska system inom flyg, militär och fordon.
Offentliga sektorn i Storbritannien har gjort en upphandling av datasäkra mobiler och pekplattor och valt en lösning från HP  och Green Hills Software.

Den senare bidrar med sin hypervisor Integrity Multivisor. HP Enterprise Services bidrar med en datasäkrad kommunikationstjänst.

Myltivisor gör det möjligt att låta en och samma telefon fungera som både jobbtelefon och privat telefon i två strikt separerade instanser av operativsystemet Android. Dual-persona kallas konceptet, eller BYOD – Bring Your Own Device.

Green Hills lösning utnyttjar dessutom kryptering för att ytterligare säkra känsliga data.

Green Hills anger inte orderns storlek, men påpekar att det finns 1,3 miljoner mobila enheter i Storbritanniens offentliga sektor och att det nu blir möjligt för många fler myndigheter kommer att kunna börja ta mobiler i bruk.

För att få ordern har Green Hills genomgått den CPA-certifiering (Commercial Product Assurance) som den brittiska myndigheten CESG (Communications-Electronics Security Group) kräver.
 
För operatörer, myndigheter eller företag som vill utvärdera plattformen finns provexemplar att tillgå idag.

Green Hills har minst en tidigare kund för Trusted Mobile Device på Android – den kan köras på Samsung Galaxy Note 2 sedan i somras.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)