JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensksnuvat ABB får dansk revansch

Svensksnuvat ABB får dansk revansch

När mobilladdare för det nya infrastruktur- och forskningsprojektet på E14 mellan Åre och Sundsvall nyligen upphandlades fick ABB nobben (länk). I Danmark har företaget mer flyt. Där har teleoperatören Clever just valt ABB som leverantör av ytterligare 50 snabbladdare till sitt landsomfattande stationsnät.
Clever tillhandahåller snabb och säker laddning av elbilar i hemmet eller vid arbetsplatsen. Under året har företaget byggt upp ett landsomfattande stationsnät av snabbladdare för likström i Danmark. De första 50 likströmsladdarna fick ABB i uppdrag av leverera i början av detta år. Nu ska företaget levererar ytterligare 50 DC-laddare.

Det är snabbladdaren Terra 53 – som uppfyller den nya europeiska CCS-standarden (Combined Charging System) – som fallit den danska teleoperatören i smak. Clever utvecklar självt mjukvara och backens-system som gör att man kan ansluta och integrera hårdvara från olika leverantörer. Tidigare i denna månad invigde Clever sin första DC-laddare, installerad vid en dansk Shellstation.

ABB:s uppdrag är att leverera laddare och mjukvara för fjärrstyrning och anslutning av abonnemangs- och betalsystem. Varje webbkopplad snabbladdare erbjuder en rad funktioner via fjärrstyrning exempelvis assistans, övervakning och service, men även uppgradering av mjukvara.

Clevers ägs av fem stora danska energiföretag och har en långsiktig strategi för att bygga upp elbilsmarknaden i landet. Företaget har även AC-laddare i sitt landsomfattande nät.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)