JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei går bra – hur går Ericsson?

Huawei går bra - hur går Ericsson?

Den kinesiska mobilnäts- och mobiltelefontillverkaren Huawei förbättrade sitt rörelseresultat förra året med 40 procent. Om tio dagar kommer Ericsson med sin rapport. Hur ser den ut?
Huaweis ekonomichef Cathy Meng säger i dag till BBC News att Huaweis rörelseresultat förbättrades med mer än 40 procent till 29,4 miljarder yuan 2013.

Hon förklarar resultatförbättringen med att Huawei har haft stora framgångar på tillväxtmarknaderna – både när det gäller nätbyggnad och försäljning av mobiltelefoner.

Medan Ericsson helt släppt mobiltelefontillverkning har Huawei gått andra vägen och blivit en av de stora tillverkarna av smarta mobiler.

Cathy Meng säger till BBC News att Huawei satsat på lågprismobiler vilket varit en vinnande strategi på marknader som Kina och Indien där teleoperatörerna inte subventionerar mobilerna utan konsumenterna får betala allt ur egen ficka.

Den 30 januari kommer Ericsson, världens största mobilnätsföretag, med sin kvartalsrapport och preliminära årsrapport.

Tittar man på niomånadersrapporten så är bilden av Ericsson mörkare än den bild som BBC News ger Huawei.

På nio månader minskade Ericssons rörelseresultat från 17,4 miljarder kronor till 8,9 miljarder exklusive det tidigare samägda ST-Ericsson och från 14,3 miljarder till 8,8 miljarder inklusive ST-Ericsson.

Den kinesiska yuanen och den svenska kronan är värda ungefär lika mycket men hur jämförbart Huaweis rörelseresultat är med Ericssons går inte att utläsa av bara BBC-rapporten.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)