JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Här är årets pristagare i automation

Här är årets pristagare i automation

Den ideella föreningen för industriell automation Itf har hittat värdiga pristagare både för Itf:s Stora Automationspris 2014 och Itf:s Framtidspris.
Automation är den svenska industrins livlina i den globala konkurrensen om den lösammaste industriella produktionen.  

Svensk industriproduktion och svensk produktionsforskning har högsta prioritet hos Vinnova som har det som ett av de viktigaste innovationsområden i Sverige de närmaste åren.

Den ideella föreningen Itf , Instrumenttekniska föreningen som har över tusen ingenjörsmedlemmar i industrin, hos leverantörsföretag och skolor och universitet runt om i landet, arrangerar varje år ”automationsdagar” då man delar ut sitt Stora Automationspris och sitt Framtidspris.

I år gick priserna till Peder Hägglund, projektchf vid Iggesunds Bruk Holmen och till Johan Thörn, automationsstudent vid Etecs yrkeshögskola i Oskarshamn.

Förutom äran ger priset också pengar – 65 000 kronor till Peder Hägglund och 15 000 kronor till Johan Thörn.

- Jag började faktiskt redan under Modo-tiden att arbeta med regleromptimering. Jag introducerade tillsammans med mina kolleger lamda-tuningen, som vid den tiden var ett relativt okänt verktyg, berättade Peder Hägglund vid prisutdlningen på Friends Arena i Solna nyligen.

Johan Thörn, som tagit studenten på Etec i Oskarharmn som driver både gymnasieskola och yrkeshögskola med fokus på elteknik och automation.

Itf:s styrelse motiverar priset till Johan Thörn att han redan under gymnasietiden på Etec utmärkte sig som en mycket duktig elev och att han sedan fortsatte med utbildning till automationsingenjör i ytterligare två år.

Sponsorer till priset är ABB, Rejlers, Siemens och Process IT Innovations.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)