JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Sabo fiberbredbandForskningsinstitutet Acreo ska analysera den samhällsekonomiska nyttan av investeringar i datafiber för bredband. Det är Sabo (Sveriges allmännyttiga bostadsföretag) som beställt utredningen.
Utbyggnad av fiberbaserade bredbandsnät pågår i Sverige. Enligt Sabo är förväntningarna stora på bredbandens påverkan på samhällsutveckling och ekonomisk tillväxt.

Sabo har cirka 300 medlemsföretag som gör egna investeringar i fiberbredband. Enligt Sabo har bredbandsinvesteringar traditionellt bedömts ur ett telekom-perspektiv, men föreningen tror att  kommuner är mer intresserade av ekonomisk tillväxt.

Acreo kommer att kombinera sin egen grundforskning om datakom-infrastruktur och med data om datormognaden i kommunerna. Effekten av fiberinvesteringar kommer att länkas statistiskt till olika samhällsekonomiska indikatorer.

Studien ska också analysera bostadsföretagens eventuella vinster från utbyggnaden. Intresserade bostadsföretag är välkomna att delta i studien, vars resultat kommer att presenteras i oktober.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)