JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IoT-mannen gästar Stockholm på tisdag

Varje dag samlar hundratals olika tekniska system på hans kropp, kläder och i hans hus in information om varje aspekt av hans liv. På tisdag talar han på Teliasoneras M2M- och IOT-konferens i Stockholm.
Amerikanen Chris Dancy är känd som världens mest uppkopplade man. Hälsotillstånd, hur rakryggat han går, sömntider, var hans hundar är – allt samplas och loggas – hans personliga arkiv har passerat 60 terabyte.

Sensorer i köket håller koll på hans matvanor. Sensorer i badrummet håller reda på hans toalettvanor. En kamera på tröjan dokumenterar varje steg. Det här gör enligt honom själv att han kan leva ett enklare, mer hälsosamt och ekonomiskt liv.

På tisdag tänker han försöka övertyga dig om att han är du om tre år. Att nästintill alla då kommer att använda sig av kroppsnära teknik på ett eller annat sätt för att förbättra sin livssituation.

M2m TeliasoneraTeliaSonera är värd för konferensen han talar vid. Temat är M2M (Maskinmaskinkommunikation) och IOT (Internet och ting).

Chris Dancy har sagt upp sig från sitt jobb och försörjer sig numera på att resa runt på konferenser av det här slaget och visa upp sin cyberkropp.

I övrigt är det gamla IT- och telekomjättar som är huvudtalare: Teliasonera, Microsoft, Ericsson och Oracle.

Enligt arrangören är M2M nästa stora utvecklingssteg inom Internet. I Sverige finns idag nio miljoner uppkopplade ting och till 2017 förväntas antalet ha ökat till 23 miljoner.

Teliasonera tror att 45 procent (cirka 8,3 miljoner) av alla fordon kommer att vara uppkopplade år 2017 och att M2M-marknaden för personlig hälsa kommer att växa med 47 procent per år fram till 2017.

Dessutom tror företaget att den nordiska M2M-marknaden kommer att växa dubbelt så snabbt som den globala.  

Microsoft arrangerar seminarier på temat ”Business & Companies”, Fältcom på temat ”Society & People” och Oracle på temat ”Technology & Implementation”.

Det blir också demonstrationer.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)