JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note säljer mekanikenhet i Järfälla
Kontraktstillverkaren Note har sålt en mekanikbearbetande enhet i Järfälla till Stockholmsbaserade Larsson Finmekaniska AB som är en av Notes samarbetspartners. Enheten i Järfälla omsätter cirka 13 miljoner och har 18 anställda. Ingen köpeskilling uppges.
– Vi har under de senaste åren haft en otillfredsställande lönsamhet i vår egen mekaniktillverkning. Kortsiktigt innehåller försäljningen omstruktureringskostnader men affären beräknas påverka vårt rörelseresultat positivt redan 2015, säger företagets vd och koncernchef Peter Laveson i ett pressmeddelande.

Det var i mars 2008 som Note köpte enheten som hade 20 anställda. Affären väckte en viss uppmärksamhet eftersom den bara 12 dagar tidigare ägts av konkurrenten Partnertech.

Den 1 mars 2008 köpte entreprenören Kjell Tengmo tillbaka den mekaniska verkstad i Järfälla som han i mars 2000 sålt till Partnertech. Verksamheten är inriktad på precisionsmekanik inklusive skärande bearbetning och kunderna fanns bland annat inom kärnkraftsindustrin och telekomsektorn.

– Verksamheten hade en del riktigt stora konton som förväntar sig en viss storlek och stabilitet, han fick helt enkelt svårt att behålla dem. Eftersom vi känner varandra väl kontaktade han mig, förklarade Notes dåvarande vd Knut Pogost affären för Elektroniktidningen.

Nu går alltså enheten vidare till Larsson Finmekaniska AB.

– Försäljningen av vår mekaniska bearbetning i Järfälla är en renodling av verksamheten i Sverige till elektroniktillverkning, logistik och slutmontering av kompletta produkter, säger Peter Laveson.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)