JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Freescale och Alcatel i 5G-samarbete

En konfigurerbar arkitektur som kan kombinera alla trådade och trådlösa accessprotokoll – det vill Freescale ta fram tillsammans med Bell Labs, Alcatel-Lucents avdelning för tillämpad forskning.
Poängen är att en nod som använder arkitekturen ska kunna konfigureras för helt olika tillämpningar.

Sådana noder ska vara intressanta för morgondagens Internet och för 5G, där virtuella nät enligt Freescale kommer att bli allt viktigare. Enligt företaget finns idag ingen accessnod av motsvarande slag, som flexibelt kan kombinera trådlösa och trådade uppkopplingar.

Något annat som adresseras är att morgondagens Internet har allt fler ändpunkter och att genomströmning och tjänstekvalitet håller på att bli allt viktigare.

Freescale bidrar med halvledarkompetens och Alcatel med systemkunskap kring konvergerade lösningar. Ett prof-of-concept kommer att vara moget att presenteras under första kvartalet 2017.

Företagen har redan sedan tidigare både forskningssamarbeten och kommersiella samarbeten. Detta projekt ska ses som en förlängning av dessa. Deras tidigare projekt har – enligt Freescale – lett till lösningar som gett basstationer hög genomströmning, hög användardensitet och hög energieffektivitet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)