JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB startar robotfabrik i USA

Kraft- och automationsföretaget ABB har invigt en fabrik för tillverkning av industrirobotar i USA. Företaget säger sig vara först av de globala robottillverkarna med en lokal fabrik i Nordamerika.
Den nya fabriken i Auburn Hills, Michigan, blir företagets tredje robotfabrik vid sidan av Västerås och Shanghai, Kina.

USA är ABB:s största marknad med en försäljning på 7,5 miljarder dollar. Företaget har investerat mer än 10 miljarder dollar i lokal forskning och utveckling, investeringar och förvärv sedan 2010, vilket har ökat antalet medarbetare från 11 500 till 26 300.

– Den nya nordamerikanska tillverkningsenheten förhöjer vårt erbjudande och vår service till robotkunder i USA, Mexiko och Kanada och gör det möjligt för oss att uppnå branschledande leveransplaner och teknisk support i Nordamerika, säger Per Vegard Nerseth, global chef för ABB:s affärsenhet Robotics i ett pressmeddelande.

På sikt ska den nya fabriken få en kapacitet som täcker Nordamerikas behov.

ABB är en av pionjärerna inom industrirobotar och har nyligen lanserat en modell som kan arbeta sida vid sida med människor utan att utgöra en fara för mäniskorna. Yumi, som den nya modellen döpts till, ser också ut som en huvudlös människa och har ungefär samma räckvidd.

Den perfekta nischen för Yumi är enligt ABB tillverkning av hemelektronik. Man behöver inte bygga om arbetsplatsen för att bereda plats för Yumi i den linan. Yumi behöver ingen bur och inga säkerhetsspärrar. Nästa person i kedjan kan lämna över arbetsstycken i handen på Yumi, som kan langa dem vidare när den är klar. De kan till och med utföra arbetsmoment tillsammans.

Elektroniktidningen skrev en längre artikel om Yumi i december (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)