JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tillquist köper Instrumentcenter
Teknikhandelsbolaget Hugo Tillquist kompletterar produktportföljen genom köp av Nyköpingsbaserade Instrumentcenter, som säljer och kalibrerar test- och mätinstrument.
Instrumentcenter representerar ett stort antal test- och mätföretag, bland annat Rigol, Hameg, Rohde & Schwarz, Fluke, Chauvin Arnoux och TTI-Thurlby Thandar. Likaså erbjuder företaget uthyrning liksom service och kalibrering av instrument.

Akallaföretaget Tillquist har å sin sida under lång tid byggt upp en stark produktportfölj när det gäller mätning och detektering inom kraft- och industriautomation.

– Instrumentcenters produkter blir ett viktigt tillskott för Tillquists produktportfölj och våra produkter kompletterar varandra väl. Det är även glädjande att se att bolagen har en liknande grundfilosofi där teknisk kompetens i nära samarbete med kunden står i fokus, säger Erik Landauf, vd på Tillquist, i ett pressmeddelande.

Instrumentcenter har fem anställda och en årsomsättning på 12 miljoner kronor.

Utöver detta letar Tillquist aktivt efter fler förvärv för att ytterligare utöka produktportföljen.

– Vi är en aktiv part i den branschkonsolidering som pågår. Ett stort antal bolag står inför generationsväxling och en hel del företag passar Tillquist väl. Tillquist har starkt fokus på områdena energi och miljö, kommenterar Erik Landauf.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)