JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetest anpassar till Anritsus senaste
Göteborgsbaserade testkammarföretaget Bluetest har anpassat sin mjukvara så att den fungerar fullt ut med Anritsus radiokommunikationsanalysator MT8821C. Tillsammans klarar duon LTE-Advanced och  Mimo med upp till fyra kanaler.
Bluetest modväxlande kammare är ett kompakt mätrum för att karakterisera antenner till framförallt mobiltelefoner och donglar. Företaget har också ett testinstrument som betygsätter kommunikationslänken i wlanprodukter.

För att göra mätningarna behövs också ett radioinstrument och företaget samarbetar med leverantörerna.

– Det är kunderna som bestämmer vilka instrument de vill använda och vi stöder alla, sade företagets vd Kjell Nilsson till Elektroniktidningen i fjol.

Den senaste anpassningen är alltså för Anritsus radiokommunikationsanalysator MT8821C som fungerar ihop med femte generationen av Bluetests modväxlande kammare RTS65 (Reverberation Test System) som lanserades i våras.

MT8821C är uppföljaren till MT8820C och kan generera av upp till fyra bärvågor med Mimo i ett enda fysiskt instrument som fortfarande är kod- och rf-kompatibel med MT8820C. Därmed klarar instrumentet alla vanligt förekommande kommunikationsstandarder som exempelvis: LTE FDD och TDD inkluderande LTE-Advanced, W-CDMA (HSPA, HSPA+), CDMA (EV-DO), TD-SCDMA och GSM (GPRS/EDGE)

LTE-“carrier aggregation”-lösningen stöder för närvarande:
DL CA: 2CC och 3CC (4CC är planlagd för framtida lansering)
UL CA: 2CC
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)