JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inission köper Montronic
Kontraktstillverkaren Inission vision är att bli ett av Nordens största EMS-företag. I och med köpet  av skånska Montronic har företaget sex anläggningar – tre som är inriktade på kundnära verksamhet i Göteborg, Stockholm och Sösdala liksom tre större fabriker i Pajala, Munkfors och Tallinn.
Montronic, beläget i skånska Sösdala, har 25 anställda, bred kompetens samt utrustning för uppdrag från prototyp och serietillverkning till testning och leverans. Företaget omsätter ca 30 miljoner.

– De positiva effekterna är många, nu täcker vi in hela Sverige. Dessutom är Montronic ett starkt varumärke i branschen och ett starkt varumärke i Södra Sverige. Tillsammans med Montronic kommer Inission att kunna ge marknaden ett ännu bättre erbjudande, kommenterar Fredrik Berghel, vd på Inission, förvärvet i ett pressmeddelande.

För 2,5 år sedan köpte Inission Mikromakarna i Pajala som sedan dess utvecklats positivt. Nu förväntar sig Inission ett liknande uppsving för Montronic.

– Branschen är under konsolidering och Inission vill vara en aktiv aktör i den processen. Detta var en av de viktigare orsakerna till att Inission blev ett noterat bolag i våras. Utmaningen är att växa med god lönsamhet vilket vi redan bevisat att vi kan, säger Fredrik Berghel.

Inission kommer efter förvärvet att omsätta cirka. 300 miljoner kronor. Företaget har cirka 190 och  noterades nyligen på First North (länk/60995).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)