JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Ett EEG-headset som dokumenterar hur du mår är vad de två europeiska forskningsinstituten Imec och  Holst Centre har utvecklat i samarbete med universitetet i holländska Delft. I kombination med en mobil-app kan du som bärare övervaka dina känslor, samtidigt som tekniken även kan användas i rent medicinska tillämpningar.
Vill du ha bättra koll på vad som gör dig glad, ledsen, stressad eller lugn? I så fall kan de nya EEG-lurarna vara värda att testa – när de når marknaden.

I utvecklingsarbetet har mycket energi lagts på att göra prototypen bekväm att använda både under lång tid och för människor med mycket olika huvudformer. Det är studenter vid fakulteten för Industridesign vid universitetet i Delft som stått för själva designen. De har använt ett elastiskt material som ska ge behagligt, men tillräckligt, tryck mot huvudet i alla tänkbara situationer.  

 
 Elektroderna som känner av EEG.
Resultatet är ett flexibelt headset som med hjälp av små aktiva torrelektroder, extremt kompakt och energisnål datainsamling och ett trådlöst gränssnitt både känner av ditt EEG och kommunicerar det till en smartmobil.

Tanken är att denna headset-prototyp framåt ska kunna användas i rena konsumenttillämpningar, som spel eller för att logga ditt humör under dagen så att du kan lära känna dig själv bättre – helt enkelt få koll på hur du reagerar i olika situationer. Likaså tros det kunna vara användbart vid exempelvis sömnträning eller behandling av ADHD.

Här kan du se en video om den nya tekniken (länk).
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus