JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 23 september 2020 VECKA 39
Morgondagens fordon kommer att ha integrerade säkerhetssystem där aktiva och passiva system samarbetar för bästa säkerhet. För att driva på denna utveckling ytterligare bildar det svenska bilsäkerhetsföretaget Autoliv ett samriskbolag inom bromssystem med japanska Nissin Kogyo.
– Detta Joint Venture expanderar ytterligare vår verksamhet inom säkerhetssystem med en viktig byggsten inom vår produktportfölj för självkörande bilar. Det underbygger ytterligare vårt engagemang för vad vi kallar Real Life Safety, säger Jan Carlson, vd på Autoliv i ett pressmeddelande.

Nissin Kogyo är en ledande leverantör, huvudsakligen i Japan, av bromssystem till personbilar men också andra fordon. Samriskföretaget som nu tar form kommer att innefatta Autolivs nuvarande enhet för bromskontroll och delar av Nissin Kogyos bromsverksamhet.

Den gemensamma rörelsen kommer att bestå av tre produktutvecklingsenheter, två testbanor samt ha tillgång till över 1 200 patent och andra ip-rättigheter. Här ska man arbeta med konstruktion, utveckling och produktion inom produktområdet ”Brake Control och Brake Apply Systems”. Med tillverkning i Japan, Kina och USA, kommer rörelsen att ha cirka 2 000 anställda.

Tanken är att Autoliv ska äga 51 procent i bolaget, som värderas till (enterprise value) på 4,6 miljarder kronor.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)