JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ECS-schemat klart och anmälan öppnad
IoT, mjukvara, hårdvara, Arrowheads ”Collaborative Automation” samt Swedsofts parallella evenemang Stew (Software Technology Exchange Workshop) – det är några av spåren på 10-årsupplagan av Embedded Conference Scandinavia.
– Målet är varje år att presentera ett konferensprogram i världsklass. I år har vi lyckats med råge, säger Lena Norder, vd på Branschorganisationen Svensk Elektronik.

Huvudanförandet dag ett hålls av Daniel Frylmark på Scania CV. Han kommer att tala om utvecklingsstrategier och -metoder inom förarassistens, ett av de största utvecklingsområdena inom inbyggda system idag.

Keynote dag två handlar om varför löftena inom IoT tar så lång tid att uppfylla. Professor William Webb är vd för standardiseringsorganet Weightless SIG och ordförande för brittiska teknikikinstitutet IET. Han kommer även att gå in på nya standarder inom sensornätverk.

Två dagar ägnas åt IoT i konferensprogrammet, uppdelat i sessioner om utveckling, säkerhet och sensorer och sensornätverk. Dessutom en avdelning om ”IoT i praktiken” som innehåller erfarenheter av genomförda projekt.

Programvara är som vanligt en tung post i programmet. En heldag ägnas åt utvecklingsmetoder som modellbaserat och agilt samt verktyg som språk och uppdateringsmetoder. Programvarukvalitet och öppen källkod är andra viktiga sessioner.

En session om operativsystem tittar på Windows 10 och dess lämplighet för IoT-tillämpningar.

Inom hårdvara behandlar programmet FPGA, lågeffektskonstruktion och det senaste inom små cots-moduler och standarder.

Hela programmet finns publicerat på www.embeddedconference.se

ECS går den 3-4 november 2015 på Kistamässan i Stockholm. Att besöka konferensen och utställningen är kostnadsfritt, men förhandsregistrering krävs. Registreringen har öppnat.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)