JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 27 januari 2020 VECKA 05
Tyresöföretaget Kontaktpressning firar 50 år i dag. Bland gratulanterna finns Tyresöbon och tidigare statsministern Ingvar Carlsson liksom arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.
Hur ska ni fira dagen?
– Det blir en gårdsfest med intressanta människor. Förutom Ingvar Carlsson och Ylva Johansson har vi bjudit in kunder, leverantörer, samarbetspartners och före detta anställda som vi kommer att intervjua, säger företagets vd Anna Lesnik.

Det är sportkommentatorn Artur Ringart som håller i mikrofonen men det blir också musikunderhållning, tipspromenad och en prova-på-aktivitet ihop med tyska Würth.
Dessutom kan man gå runt i produktion och titta på tillverkningen. Samarbetspartnern Swentech håller seminarium några gånger under dagen.

AB Kontaktpressning grundades 1965 av Olle Landgren och tillverkade länge startkablar till bilar. Efterhand gled verksamheten över till kundanpassat kablage och idag ägs 12-mannaföretaget med 15 miljoner kronor i omsättning av familjen Mühlrad.

Kablage är en tuff bransch, hur kommer det sig att ni blivit 50 år?
– Vi är duktiga, har flexibiliteten och är en leverantör man kan lita på. Och så har vi jobbar mycket med kvalitet och kompetens, det gör att kunderna kan känna trygghet med oss.

Vad har ni för kunder?
– Vi har kunder från hela spektrat av industri, det är ställdon, robotar, hissar, vvs, träningsutrustning kirurgi och signalkablage. Vi fick in en hel del nya kunder när vi köpte Flextronics kablageverksamhet och maskinpark i Sätra för ett antal år sedan.

Omsättningen har ökat med 20 procent i det senaste bokslutet som slutade sista juni och det ska bli lika mycket i år, varför lyfter det?
– Jag tror det är en mix av lite av varje. Vi har förändrat lite i organisationen där vi fått in lite ny kunskap. I samarbete med IF Metall har vi deltagit i projektet Hållbart arbete som bidragit till att lyfta kompetensen.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)