JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Minesto får ytterligare 33 miljoner
Efter att nyligen ha tagit in drygt 120 miljoner kronor från de europeiska regionala utvecklingsfonderna, får miljöteknikföretaget Minesto nu ytterligare 33 miljoner kronor från den europeiska investerargruppen KIC Innoenergy.
Svenska Minesto arbetar med marin energi från långsamma havs- och tidvattenströmmar. KIC är en europeisk investerargrupp som säger sig arbeta med att främja entreprenörskap, innovation och utbildning inom hållbar energi.

Investeringen i Minesto är den största KCI gjort inom marin energi.

– Det här är ett tydligt kvitto på den stora potentialen för Minestos marina kraftverk Deep Green, skriver Minesto i ett pressmeddelande.

– Vi ser Deep Green som en av få marina energiomvandlare som är kostnadseffektiv på kort sikt, säger Mikel Lasa, vd för KIC InnoEnergy Iberia.
 
Finansieringen ska stärka den övergripande utvecklingen av Minesto och säkerställa att Minestos första kommersiella marina kraftverk Deep Green, installeras under 2017

Deep Green har nu producerat el i drygt två år i vattnen utanför Nordirland. Det är ett tidvattenkraftverk som ser ut som en undervattensdrake och bygger på en ny princip för elproduktion från tidvatten och havsströmmar.

Deep Green är enligt Minesto det enda beprövade marina kraftverk som kan generera el från långsamma tidvattenströmmar, något som enligt Minesto väsentligen förbättrar möjligheterna för marin energi.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)