JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Våren 2014 uppdaterade EU åtta direktiv, däribland EMC-direktivet. Inga gränsvärden höjdes och inga nya produkter togs med. Nu har Elsäkerhetsverket omvandlat direktivet till ett förslag på en föreskrift som ska gälla från 20 april nästa år. Fram till den 20 december kan du tycka till om förslaget.
Förändringarna i EMC-direktivet handlade primärt om förtydliganden som att importörer och distributörer omfattas. Vidare ska kriterierna för hur testhusen får sin ackreditering liksom hur marknadskontrollen utförs bli likartade i alla länder (länk).

Förutom EMC-direktivet är även den svenska implementationen av Lågspänningsdirektivet och ATEX-direktiv för explosionsfarliga miljöer ute på remiss.

Alla har möjlighet att lämna synpunkter på Elsäkerhetsverkets förslag till nya föreskrifter. Eventuella remissvar ska lämnas senast den 20 december 2015.

Synpunkterna lämnas till Elsäkerhetsverkets registrator via vanlig post eller e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Märk försändelsen med diarienummer 15EV733 .

– Det är oerhört viktigt att förslag om nya föreskrifter genomlyses ordentligt och vi har försökt nå ut till så många berörda som möjligt. Vi uppmanar även att man sprider informationen inom sina egna organisationer och nätverk för att alla som berörs av förslaget kan lämna synpunkter, säger inspektör Joca Kostic i ett pressmeddelande.

Du hittar förslaget till EMC-föreskrift här (länk) och liksom en konsekvensutredning (länk) och en konsekvensanalys (länk).
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)