JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samsung investerar i Oled för Iphone

Samsung investerar i Oled för Iphone

Samsung ska investera 7,4 miljarder dollar i tillverkning av Oled-skärmar för Apple Iphone. Detta bekräftar tidigare rykten om att Apple Iphone kommer att skifta från TFT-skärmar till Oled och att Samsung blir en av leverantörerna.

Nyheten kommer från koreanska ET News, som citeras av Digitimes. Investeringen kommer att användas för att öka Samsungs produktion av skärmsubstrat med mellan 30 000 och 45 000 i år och med ytterligare 45 000 år 2017. Produktions- och testsystem levereras av AP Systems och HB Technology.

Dessa investeringar är alltså öronmärkta för produktion åt Apple. Utöver detta investerar Samsung ytterligare 823 miljoner dollar för Oled-produktion åt kinesiska företag och åt sin egen smarttelefonfamilj Galaxy.

Enligt tidigare spekulationer kan Apple också komma att använda LG och AU Optronics som Oled-leverantörer. Man har spått att den totala investeringen som krävs kan hamna kring 13 miljarder dollar.

Enligt ett färskt rykte planerar Apple att investera i AU Optronics för att hjälpa företaget höja volymtillverkningen av sina Oledskärmar för att kunna täcka Apples Iphone-behov.

År 2017 tros Apple komma att börja leverera Iphone med Oled-skärmar.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)