JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Data Respons köper South Pole Consulting

Data Respons köper South Pole Consulting

Den norska inbyggnadskonsulten Data Respons köper den lilla svenska konsulten South Pole Consulting för minst 2,8 miljoner kronor.

Det meddelar Data Respons. Ytterligare betalningar kan bli aktuella beroende på företagets utveckling under de kommande två åren.

South Pole Consulting förväntar sig en omsättning på 12 miljoner kronor under 2016 med en rörelsemarginal på cirka 10 procent.

South Pole Consulting har tio anställda i Stockholm och specialiserar sig på inbyggnads-Linux. Det blir nu en del av Data Respons svenska dotterbolag Sylog, som är den egentliga köparen.

– Förvärvet stärker Sylogs position som ledande spelare inom tjänster för inbyggda system i Stockholm, skriver Data Respons i ett meddelande till sina investerare.

UPPDATERING: En tidigare version av texten sade att det köpta företaget var South Pole. Men South Pole AB berörs inte av köpet och fortsätter med sin verksamhet, som är tillverkning och försäljning av servrar och hårdvarulösningar. South Pole Consulting och South Pole var fram till i dag två oberoende delar av samma företag.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)