JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nya miljoner till Percepio

Stockholms Affärsänglar och Professionell Ägarstyrning investerar i Västeråsföretaget Percepio och dess verktyg för programutveckling.

Styrelsen meddelar inte exakt hur stor investeringen är.

Johan Kraft
Johan Kraft

– Men det är ett antal miljoner och betydligt större än vår förra investeringsrunda, berättar företagets grundare Johan Kraft.

– Det är tillräckligt för att öka från 4 till 6 anställda och satsa på nyutveckling.

Företaget söker i nuläget primärt en C#-utvecklare.

Pengarna kommer också att användas för mångdubbla marknadsföringen. I år kommer företaget för första gången att ställa ut i egen monter på Europas viktigaste inbyggnadsmässa, Embedded World, som äger rum den 23–25 februari i Nürnberg.

Johan Kraft deltar även på Embedded World som föredragshållare i samarbete med Richard Barry, grundaren av det populära öppenkodsoperativsystemet FreeRTOS.

Professionell Ägarstyrning (PÄAB) är en ny investerare som också tar plats i Percepios styrelse.  PÄAB är en större grupp investerare som investerar genom en gemensam fond. De var en tidig investerare i IAR och investerade även i videoalgoritmföretaget Imint, som nyligen börsnoterades.

Percepio tredubblade sin försäljning och webbtrafik under 2015. Företaget grundades 2009 och utvecklar visualiseringsverktyg för mjukvaruutveckling av inbyggda system.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)