JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Renesas adderar svenska verktyg till Synergy

EMBEDDED WORLD Köp en styrkrets från Renesas för någon dollar, och få utvecklingsverktyg för tiotusentals dollar på köpet. När Renesas standardiserar en utvecklingsplattform till sin one-stop-shop-plattform Synergy, föll valet på Uppsalaföretaget IAR, som får prova en ny affärsmodell. 

Under mässan Embedded World som just avslutats i Nürnberg, presenterade Renesas tillsammans med IAR:s vd Stefan Skarin de senaste nyheterna om Renesas IoT-plattform Synergy.

Den största nyheten var IAR i sig. Det svenska företagets populära utvecklingsverktyg Embedded Workbench har valts ut till en tredje pelare för plattformen, vid sidan av Renesas nya ARM Cortex M-processorfamilj och Express Logics operativsystem och bibliotekskomponenter.

Tanken med Synergy är att vara en komplett plattform för IoT, som kunden i princip bara behöver addera sin egen app till.

– Jag ska prata i sex minuter och det blir en av de viktigaste sex minuterna om IAR på många år, inledde IAR:s vd Stefan Skarin sitt anförande på presskonferensen.

Att alla kostnader för kunden bakas in i priset på styrkretsarna är en ny affärsmodell för IAR.  Stefan Skarin tror att hans företag på detta sätt kommer att få nya kunder. Och han säger sig tro på Synergy-erbjudandet i sig, att kunna erbjuda en färdigtestad lösning med både hårdvara, mjukvara och utvecklingsverktyg. Månaders integrationsarbete ersätts med ett klick – sedan kan du börja utveckla din egen tillämpning.

– ”Find it and do it yourself” är ingen acceptabel modell längre, sade han.

Läs mer om Synergy i det kommande numret av magasinet Elektroniktidningen, som du kan prenumerera på här (länk) – det är gratis om du jobbar i den svenska elektronikbranschen.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)